• Foto av viruset Covid-19
    På grund av nationella restriktioner och för att minska smittspridningen håller biblioteket stängt med start 21 december.
    Se mer info nedan.

Förändringar i vår verksamhet med anledning av Corona

Det här gäller tills vidare på Hörby bibliotek:

Med hänvisning till regeringens och Folkhälsomyndighetens senaste nationella restriktioner för att hejda smittspridningen av Covid-19 har Hörby kommun beslutat att biblioteket ska vara stängt för fysiska besök. Detta gäller även för funktionen Meröppet. Beslutet gäller fram till 24/1 med möjlighet till förlängning.

Reservera böcker
När du loggat in här på Snokabibliotek har du möjlighet att reservera böcker. Du får som vanligt ett meddelande när böckerna plockats till dig och finns att hämta. Du kan då gå till väga på två olika sätt. Om du är Meröppetlåntagare kan du hämta reserverade böcker i entrén. Dra ditt lånekort och kom in som vanligt mellan kl 07-22 alla dagar. Böckerna är redan utlånade på dig då de ställs ut i entréns reservationshylla.
Det går också bra att ringa oss för att hämta reserverade böcker. Ring oss på 0415-37 84 50 så kommer vi ut med dina böcker. Dessa kan hämtas helgfria vardagar kl 12-15.

Det går också bra att kontakta oss om du vill ha hjälp med att välja böcker. Meddela vad du har för önskemål t.ex. om du önskar deckare, feelgood, biografier, barnböcker för en viss ålder eller något annat, så plockar vi ihop en kasse åt dig.

Det kan tyvärr uppstå vissa förseningar med reservationerna dels för att vissa bibliotek i SkåneNordost inte har möjlighet att skicka reservationer och dels för att regionens transportbilar som kör våra leveranser även kör åt sjukvården.
Vi kan alltså inte garantera att alla reservationer kommer hit inom en viss tid.

Återlämning
Återlämning sker tills vidare vid bokinkastet som åter tagits i bruk. Du hittar det till höger om ytterdörren. Tänk på att stoppa in böckerna med bokryggen först och att mata in böckerna försiktigt och bara en bok i taget så att de inte fastnar!

Bokbussen
Från och med V. 2 börjar bokbussen att köra ut till allmänheten. Dock får inga fysiska besök ske inne i bussen utan personalen lämnar ut böckerna till dig utanför. För att använda dig av den här servicen så reserverar du böcker som vanligt här på snokabibliotek och väljer "Hörby bokbuss" som hämtställe. Du får meddelande när boken finns att hämta. Det går även bra att kontakta Gunnar via 0733-31 84 59. Här hittar du Hörby bokbuss turlista.
I nuläget vet vi inte hur det blir med besöken till skolorna utan vi återkommer om detta längre fram.

Höjt antal omlån
På grund av Coronaviruset har vi nu även höjt antal omlån av medier, så länge de inte är reserverade av någon annan. (Det höjda antalet omlån gäller dock inte för fjärrlån, det vill säga böcker lånade från bibliotek utanför SkåneNordost.)
Du kan låna om själv genom att logga in här på Snoka (via hänglåset högst upp till höger), eller kontakta biblioteket om du behöver hjälp med omlån.

E-böcker
Tänk också på att du här på Snoka kan låna ett stort antal e-böcker och e-ljudböcker att läsa eller lyssna på hemifrån, via din dator eller mobil. Det finns även möjlighet att titta på strömmande film hemifrån via Snoka.

Datorer och utskrifter
Tyvärr kan vi inte erbjuda lån av datorer eller hjälp med kopiering eller scanning. Vi kan dock fortfarande hjälpa till med vissa utskrifter. Maila dokumentet du vill få utskrivet till biblioteket@horby.se så skriver vi ut det åt dig. När du vill hämta din utskrift så ringer du biblioteket på 0415-37 84 50 så kommer vi ut med den. Utskrifter kostar 2:- /sida och du betalar via Swish. Utskrifter kan hämtas helgfria vardagar kl 12-15.

Kontakt
Vi finns tillgängliga för att svara på frågor via telefon helgfria vardagar kl 9-15 och du nåt oss på 0415-37 84 50. Det går även bra att kontakta oss via mail biblioteket@horby.se

Nya besked kan komma snabbt och om vi får andra direktiv så informerar vi om det så fort vi kan här på Snokabibliotek.se

Varma hälsningar från personalen på Hörby bibliotek

 

Välkommen till Hörby bibliotek

I Hörby kommun finns ett huvudbibliotek i Hörby tätort och bokbussen som kör runt i hela kommunen. På biblioteket hittar du moderna medier i en äldre rofylld miljö. Biblioteket erbjuder även arrangemang för gammal som ung. Biblioteket är öppet för dig, välkommen!

Öppettider och kontakt

Här hittar du bibliotekets aktuella öppettider.

Personalen tipsar

Kolla in bibliotekspersonalens tips!

E-böcker

E-böcker

Är du intresserad av att veta mer om e-böcker? Läs om hur du går tillväga för att låna e-böcker.

Topplistor 2020

Vilka böcker var mest utlånade under 2020? Kolla in alla listor här!

Evenemang

Språk