Fjärrlån

Fjärrlån är ett lån som SNOKA-biblioteken gör från en annan biblioteksorganisation. SNOKA-biblioteken förmedlar sedan lånet till låntagaren. Lån inom Sverige är gratis.
Material som inte finns på biblioteken i Skåne Nordost kan ofta lånas in från andra bibliotek. Detta kallas fjärrlån och gäller främst böcker och tidskriftsartiklar.
 
Det brukar ta 1-2 veckor innan du kan hämta din beställning. Du får besked via sms, e-post eller vanligt brev när du kan hämta din reservation på biblioteket. Om du inte hämtar ditt fjärrlån återsändes det efter ungefär en vecka och en avgift på 25 kr/beställning läggs på ditt lånekonto.
 
Lånetiden för ett fjärrlån är 14-90 dagar. Det utlånande biblioteket bestämmer lånetiden och de kan kräva in en bok efter det att den första låneperioden är slut. 
 
Kursböcker och annat studiematerial kan vara svåra att fjärrlåna. Kontakta gärna biblioteket på din skola för att få hjälp.

Lån av böcker är i regel kostnadsfritt, men lån från bibliotek utanför Norden kostar 200 kronor.

Enstaka tidskriftshäften lånas inte in, men kopior på artiklar kan beställas. För artikelkopior från universitets- och högskolebibliotek debiteras faktisk kostnad (80 kronor eller mer).
 
Ansökan om fjärrlån gör du i formuläret nedan, eller genom att ringa eller besöka ditt bibliotek.

Fjärrlåneansökan

  • Logga in på Mina sidor för att skicka fjärrlåneansökan
Mina sidor

Språk Språk