OBS! E-ljudböcker - ny app

Vår leverantör av e-ljudböcker, Axiell Media, lanserar en ny app (Biblio) för att lyssna. Det kan under tiden vara problem att ladda ned, och lyssna på e-ljudböckerna, på det sätt man har gjort tidigare.

Om du upplever problem med e-ljudböckerna, testa att ladda ned den nya appen Biblio i din play-butik eller i App Store. Sök på "biblio" eller "biblio axiell" för att hitta rätt app. För att logga in i appen måste du välja vilket bibliotek du tillhör. Välj "Snokabiblioteken" i rullistan och logga sedan in med ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod. 

Om du, som lyssnar med en Android-telefon eller Android-platta, har problem att lyssna via appen Biblio kan du istället välja alternativet "Lyssna i dator" när du lånar en e-ljudbok på snokabibliotek.se. Då öppnas boken istället via webbspelaren, som ska fungera som vanligt. 

Mer information, och en ny guide för hur man lånar, kommer att läggas upp här så snart som möjligt. 

Du kan läsa mer om appen Biblio i pdf-filen som du hittar här

 

E-ljudböcker
Biblioteket erbjuder digitala ljudböcker som du lånar och lyssnar på via webben. Eftersom bibliotekets e-ljudböcker är strömmande innebär det att du måste vara uppkopplad mot nätet under tiden du lyssnar. På den här sidan kan du läsa mer om hur det fungerar. 

Från och med 13 januari 2016 finns nya e-ljudboksläsare till SNOKA-biblioteks e-ljudböcker. Det innebär att bibliotekens e-ljudböcker kan lånas i tre olika format. Vilket format du väljer beror på hur du vill lyssna på boken, på din dator, mobil eller surfplatta.

  • Om du ska lyssna på din iPhone eller iPad ska du välja alternativet Lyssna i iPhone/iPad när du lånar e-ljudboken.
  • Om du ska lyssna på din Andriodtelefon eller Android-surfplatta ska du välja alternativet Lyssna i Android.
  • Om du ska lyssna på din PC eller Mac ska du välja alternativet Lyssna i dator. Detta alternativ kräver att du har flash i din webbläsare.

De nya e-ljudboksläsarna innebär att du inte behöver lyssna på din e-ljudbok med en webbläsare som stödjer Flash, vilket var ett problem för dig som lyssnade på mobil eller surfplatta tidigare. Då rekommenderade vi att du lyssnade via webbläsarna Puffin eller Flashfox, vilket du inte behöver göra längre. Nu kan du lyssna i den webbläsare som normalt används i din mobil eller surfplatta, för iPhone och iPad rekommenderar vi dock fortfarande att du använder Safari.

En annan viktig förändring för dig som läser på mobil eller surfplatta är att du inte behöver ha skärmen tänd medan du lyssnar. Du måste dock fortfarande vara uppkopplad under tiden som boken spelas.

Dina lånade e-ljudböcker finns precis som tidigare på Mina sidor, under Mina lån. Det är dit du går för att lyssna vidare på din e-ljudbok. Spelaren ska precis som tidigare komma ihåg var du slutade lyssna och den ska också spara din volyminställning.


Låneregler för E-ljudböcker

  • E-ljudböckerna har en lånetid på 28 dagar. När lånetiden är slut försvinner e-ljudböckerna automatiskt från ditt lånekort.
  • Du får låna maximalt två e-ljudböcker under en 7-dagarsperiod (perioden räknas exakt på minuten för varje lån - det går inte att "lämna tillbaka" lån för att låna nya under 7-dagarsperioden).

Lyssna på e-ljudböcker i datorn

Du lyssnar i webbläsaren. Du lånar e-ljudböckerna här på snokabibliotek.se. Du lyssnar strömmande vilket innebär att du måste vara uppkopplad till internet under hela tiden. Du kan hämta e-ljudboken under Mina lån, den kommer ihåg var du slutade senast.

Lyssna på e-ljudböcker i Iphone/Ipad

Sök upp e-ljudboken du vill lyssna på, klicka på iOS för ett genomföra lånet, ett nytt fönster/flik öppnas i din webbläsare där du kan lyssna. Du lyssnar i webbläsaren Safari (du behöver inte ladda ner en app). När du ska fortsätta lyssna på e-ljudboken, logga in på Mina sidor och gå till Mina lån. De media du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan, leta fram e-ljudboken. Klicka på länken "hämta boken" och fortsätt att lyssna. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

Lyssna på e-ljudböcker i din Android

Du lyssnar via en app, men först måste du söka upp den e-ljudbok som du vill lyssna på i snokabibliotek.se. Klicka sedan på Android-app för att genomföra lånet. Nu skickas du vidare till Play-store där du anvisas ladda ner appen Elib Ljudboksspelare. Detta är gratis och du behöver bara göra det en gång. Nu öppnas e-ljudboken i appen och du lyssnar därifrån. 

Hur söker jag e-ljudböcker i katalogen?

Du hittar biblioteket e-ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av i sökrutan och genom att lägga till ordet e-ljudbok.

Du kan också söka direkt i katalogen med e-ljudbok.

 

Nya e-ljudböcker