SNOKA-bibliotek och covid-19

SNOKA-bibliotek följer utvecklingen kring covid-19 noga och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters regler, råd och riktlinjer. På biblioteken gäller samma regler som i övriga samhället; var noga med din handhygien och om känner du dig sjuk ber vi dig att stanna hemma. När du är frisk är du välkommen tillbaka.

På biblioteken har olika åtgärder vidtagits i syfte att minska smittspridning och underlätta för SNOKA-biblioteks användare. På denna sida kan du läsa mer om förändringar i SNOKA-biblioteks verksamheter med anledning av covid-19.
 

Öppettider och evenemang

I nuläget är samtliga SNOKA-bibliotek öppna om inget annat meddelas, men på många av biblioteken är fysiska evenemang inställda eller ersatta med digitala alternativ. 

Nya besked kan komma snabbt och kommer andra direktiv så informerar vi om det. För aktuell information om öppettider och evenemang, se respektive bibliotek.

> Bromölla
> Hässleholm
> Hörby
> Kristianstad
> Osby
> Östra Göinge
 

Fria omlån

För att minska risken för smittspridning av covid-19 inför SNOKA-biblioteken tillfälligt fr.o.m. 18 mars fritt antal omlån av medier som inte är reserverade av någon annan. Fritt antal omlån gäller inte lån från andra bibliotek (fjärrlån).

Du kan låna om dina medier här på SNOKAbibliotek.se via Mina sidor (klicka på hänglåset). Om du behöver hjälp med att låna om är du välkommen att kontakta ditt bibliotek.
 

Pausa dina reservationer

Om du inte har möjlighet att hämta reserverade medier på ett tag framöver kan du välja att frysa dina reservationer under en viss tid men ändå behålla din plats i reservationskön.

Du kan frysa dina reservationer här på SNOKAbibliotek.se via Mina sidor (klicka på hänglåset). Om du behöver hjälp med att frysa reservationer är du välkommen att kontakta ditt bibliotek.
 

Återlämning av böcker från andra bibliotek i Skåne

Från och med onsdagen den 25 mars går det inte att lämna tillbaka böcker som är lånade från andra bibliotek i Skåne utan de måste återlämnas där de lånades ut.

Det går alltså tillsvidare bara att återlämna böcker som är lånade på våra bibliotek i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.
 

Det digitala biblioteket

Passa på att utforska SNOKA-biblioteks digitala tjänster hemifrån.

> Databaser
> Digitala tips
> E-böcker och e-ljudböcker
> Strömmande film
 

"Take away" för dig i riskgrupp

På flera av våra SNOKA-bibliotek erbjuds just nu servicen "Take away" - en bokkasse som du kan beställa och hämta vid biblioteket utan att behöva gå in. Kontakta ditt närmaste bibliotek för mer information. 

Information om covid-19

För aktuell och tillförlitlig information om coronaviruset covid-19 besök:

> Folkhälsomyndigheten.se
> Krisinformation.se
> 1177.se

Du kan också få svar på allmänna frågor om covid-19 via det nationella informationsnumret 113 13.
Hit kan du ringa dygnet runt.

> Information about COVID-19
> COVID-19 معلومات عن فايروس كرونا

 

Språk