SNOKA-biblioteken och covid-19

SNOKA-biblioteken följer utvecklingen kring covid-19 noga och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters regler, råd och riktlinjer. På biblioteken gäller samma regler som i övriga samhället; var noga med din handhygien och om känner du dig sjuk ber vi dig att stanna hemma. När du är frisk är du välkommen tillbaka.

På biblioteken har olika åtgärder vidtagits i syfte att minska smittspridning och underlätta för SNOKA-bibliotekens användare. På denna sida kan du läsa mer om förändringar i SNOKA-bibliotekens verksamheter med anledning av covid-19.
 

Gå till respektive kommuns sida för att se vad som gäller för just ditt bibliotek.

> Bromölla
> Hässleholm
> Hörby
> Kristianstad
> Osby
> Östra Göinge
 

Omlån

Du kan låna om dina medier här på SNOKAbibliotek.se via Mina sidor (klicka på hänglåset). Om du behöver hjälp med att låna om är du välkommen att kontakta ditt bibliotek.
 

Pausa dina reservationer

Om du inte har möjlighet att hämta reserverade medier på ett tag framöver kan du välja att frysa dina reservationer under en viss tid men ändå behålla din plats i reservationskön.

Du kan frysa dina reservationer här på SNOKAbibliotek.se via Mina sidor (klicka på hänglåset). Om du behöver hjälp med att frysa reservationer är du välkommen att kontakta ditt bibliotek.
 

Det digitala biblioteket

Passa på att utforska SNOKA-bibliotekens digitala tjänster hemifrån.

> Databaser
> Digitala tidningar
> Digitala tips
> E-böcker och e-ljudböcker
> Strömmande film
 

Beställ "take away" 

På flera av våra SNOKA-bibliotek erbjuds just nu servicen "take away" - en bokkasse som du kan beställa och hämta vid biblioteket utan att behöva gå in. Kontakta ditt närmaste bibliotek för mer information. 

Information om covid-19

För aktuell och tillförlitlig information om coronaviruset covid-19 besök:

> Folkhälsomyndigheten.se
> Krisinformation.se
> 1177.se
> skane.se/coronavirus

Du kan också få svar på allmänna frågor om covid-19 via det nationella informationsnumret 113 13.
Hit kan du ringa dygnet runt.

> Information about COVID-19
> COVID-19 معلومات عن فايروس كرونا

 

Språk