Fjärrlån

Fjärrlån är ett lån som SNOKA-biblioteken gör från en annan biblioteksorganisation. SNOKA-biblioteken förmedlar sedan lånet till låntagaren. Lån inom Sverige är gratis.
Material som inte finns på biblioteken i Skåne Nordost kan ofta lånas in från andra bibliotek. Detta kallas fjärrlån och gäller främst böcker och tidskriftsartiklar.
 
Det brukar ta 1-2 veckor innan du kan hämta din beställning. Du får besked via sms, e-post eller vanligt brev när du kan hämta din reservation på biblioteket. Om du inte hämtar ditt fjärrlån återsändes det efter ungefär en vecka och en avgift på 25 kr/beställning läggs på ditt lånekonto.
 
Lånetiden för ett fjärrlån är 14-90 dagar. Det utlånande biblioteket bestämmer lånetiden och de kan kräva in en bok efter det att den första låneperioden är slut. 
 

Kursböcker och annat studiematerial kan vara svåra att fjärrlåna. Kontakta i första hand biblioteket på din skola eller högskola/universitet för att få hjälp.

Lån av böcker är i regel kostnadsfritt, men lån från bibliotek utanför Norden kostar 200 kronor.

Enstaka tidskriftshäften lånas inte in, men kopior på artiklar kan beställas. För artikelkopior från universitets- och högskolebibliotek debiteras faktisk kostnad (80 kronor eller mer).
 
Ansökan om fjärrlån gör du i formuläret nedan, eller genom att ringa eller besöka ditt bibliotek.

Fjärrlåneansökan

  • Logga in på Mina sidor för att skicka fjärrlåneansökan

Språk

Andra bibliotekskataloger