Digitala tidningar

 

PressReader är en tjänst för digitala tidningar och tidskrifter som erbjuder ett stort utbud av tidningar från hela världen och på flera olika språk. Du som är biblioteksanvändare i Hässleholm eller Kristianstad har möjlighet att läsa och ladda ner digitala tidningar och tidskrifter via PressReader, både på biblioteket och hemifrån. 

 

Vad behöver jag för att kunna läsa digitala tidningar?

Du behöver en dator, surfplatta eller smarttelefon med internetuppkoppling. Du behöver även besöka ett av biblioteken i Hässleholms kommun eller Kristianstads kommun.

Om du vill läsa digitala tidningar på en dator kan du låna en dator på biblioteket eller använda en egen bärbar dator. Du kan använda en vanlig webbläsare för att läsa digitala tidningar på datorn, det behövs inga plugins eller flashspelare.

Om du vill läsa digitala tidningar i en surfplatta eller smarttelefon behöver du ladda ner appen PressReader. Appen är gratis, stödjer både iOS och Android och finns att ladda ner via App Store och Play Butik.

 

Hur läser jag digitala tidningar?

1. Låna en dator på biblioteket eller anslut din bärbara dator, surfplatta eller smarttelefon till kommunens öppna nätverk (Wi-Fi). För att kunna göra detta behöver du besöka biblioteket eller en annan plats i kommunen där nätverket går att nå.

2. Öppna en webbläsare och gå till PressReader.com om du använder en dator. Starta appen PressReader om du använder en smarttelefon eller surfplatta.

3. Sök eller bläddra bland de tillgängliga tidningarna och tidskrifterna.

4. Välj en tidning eller tidskrift som du vill läsa och klicka på den.

5. Välj vilket nummer som du vill läsa och klicka på det. Inga inloggningsuppgifter behövs. Nu kan du läsa tidningen i datorn, surfplattan eller smarttelefonen. 

 

Vilka regler gäller för digitala tidningar? 

När du har anslutit din bärbara dator, surfplatta eller smarttelefon till kommunens öppna nätverk (Wi-Fi) och öppnat PressReader är innehållet tillgängligt i 72 timmar. Under den tiden kan du fortsätta läsa och ladda ner tidningar och tidskrifter, även hemifrån eller på annan plats. Efter 72 timmar behöver du återigen ansluta till kommunens nätverk för att få tillgång till innehållet. 

Du får läsa och ladda ner så många tidningar och tidskrifter du vill under den tid som du har tillgång till innehållet. 

Det är gratis att läsa och ladda ner digitala tidningar och tidskrifter via PressReader.

Dina nedladdade tidningar och tidskrifter syns inte på ditt lånekonto hos SNOKA-bibliotek. 

 

Var kan jag se vilka digitala tidningar som finns tillgängliga?

Utbudet av digitala tidningar och tidskrifter är inte sökbart via SNOKA-bibliotek, men på PressReader.com och i appen PressReader kan du söka och bläddra bland olika kategorier, länder och språk.

 

Vad gör jag om jag behöver hjälp?

Om du vill veta mer om PressReader så hittar du de vanligaste frågorna här.

Om du inte hittar svaret på din fråga kan du kontakta PressReaders support.

Språk