Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Vinet brinner
View title Debug

Vinet brinner

Vinet Brinner är Staffan Bruuns tolfte humordeckare om Burt Kobbat. Du behöver inte ha läst de tidigare, boken står på bra själv.

Den allt obarmhärtigare italienska solen bränner sönder vinrankorna och vinordlarna flyttar norrut till Norden. Luigi och Claudia Bacerotti flyttar till Finland, där klimatet blivit optimalt för vinodling. De gräver upp alla vinrankor och säljer gården till kaffeodlande brasilianare som har flytt Brasilien, där öknen breder ut sig. Alla uppskattar dock inte de nya vinsorterna eller invandrarna. När en större vapenlast avslöjas inser polisen att det någon menar allvar. Bland de misstänkta finns också den allt mera militanta miljörörelsen och antivaccinrörelsen som vägrar sprutor trots att coronapandemin återigen tagit ny fart och snart hittas en man mördad.

Boken utspelar sig några år in i framtiden. Där är nya förändringar i covid, klimatet och många andra saker, men vi känner också väl igen oss. Människor är som vi är och vi hanterar världen med samma begåvning och kompetens som alltid.

Similar titles from the collection

Language