Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Sprucket ansikte
View title Debug

Sprucket ansikte

I denna spännande deckare får vi ta del av berättelsen genom huvudpersonens - Agnes - dagbok. Agnes bor tillsammans med sin man Jon i ett gammalt hus på en udde i en stockholmsfjärd. Hon är utbildad på Konstfack och arbetar som skulptris. Men konstnärskarriären går dåligt. I grannhuset bor ett lite äldre par som är perfekta på alla sätt och vis, och trots åldersskillnaden umgås paren en hel del. Kvinnan, Doris, har slutat sitt arbete på Försäkringskassan och satsar på att förverkliga sin konstnärsdröm även hon. Det går mycket bra för henne, hon säljer, blir uppmärksammad i media och får ställa ut. Agnes förtärs allt mer att ett hat gentemot den perfekta Doris, och i sin dagbok skriver hon ner en fantasi om en konstinstallation som inbegriper Doris död. Och så en dag är Doris försvunnen… En deckardebut som sticker ut!

Similar titles from the collection

Language