Boktips från barn och unga

Här fyller vi på med era egna boktips från Sommarboken!

Spännande, läskigt, roligt eller sorgligt? Om något som hänt på riktigt eller något som hände för länge sedan? Här finns något för alla! Klicka på ett tips för att reservera och hitta fler liknande titlar.

Spetälskesjukhuset
View title Debug

Spetälskesjukhuset

Elly bor hos sin farmor i Järvsö i början av sommarlovet. Hennes farmor bor nära ett gammalt spetälskesjukhus, som nu är ett hem för de med psykiska problem. Efter Ellys mammas död så har Elly blivit mycket oräddare. Förut hade hon inte vågat gå i närheten av sjukhuset.

Men en kväll så gick hon dit och kände på dörren. Den var låst som hon hade trott. De som bodde där var i Stockholm. Elly skulle precis gå när dörren öppnades och någon stack ut sin hand. Men är det en människohand?

Nästa dag gick Elly tillbaka och då var dörren öppen. Hon gick in och mötte en spetälsk flicka som hette Saga. Och det konstigaste, Saga påstår att det är 1932! Det visar sig att Saga på något sätt rest i tiden, men kan de bota Saga från spetälska? Tillsammans med Sam och Marcus försöker Elly bota Saga, men kan man bota spetälska?

Similar titles from the collection

Language