Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Sommarregn
View title Debug

Sommarregn : roman

Regnet vill aldrig sluta denna sommar i en stugby i skotska högländerna. Ett antal familjer är där på semester och som läsare förstår man att något hemskt kommer att hända, men man vet inte vad. I stugbyn tillbringar pensionärer, familjer med små barn, tonårsfamiljer och något yngre par utan barn sin semester. Regnet öser ner dag efter dag och alla är frustrerade och börjar nå gränsen för vad de står ut med. Det var verkligen inte så här man tänkt att semestern skulle vara! Författaren låter mycket skickligt läsaren se handlingen utifrån olika personers perspektiv och man får veta mycket om allas liv trots att det inte händer så mycket i nutid och alla har mer koll på stuggrannarna än vad de andra tror. Med små medel skapar författaren en smygande känsla av obehag och man blir överrumplad av allt som händer trots att det på ytan är så lugnt. En mycket stark läsupplevelse.

Similar titles from the collection

Language