Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

De rättrådiga
View title Debug

De rättrådiga

De rättrådiga är första boken i en ny spänningsserie om diplomaten Linnea Bielke. Hon ska snart tillträda sin första tjänst som ambassadör. Innan dess behöver hon förberedas och blir placerad i ett ledigt tjänsterum på UD. Där upptäcker hon en låda med gamla dokument som handlar om flygolyckan där Dag Hammarskjöld omkom, och om ett okänt vittnesmål från någon som var där när det hände.

Dagen därpå är lådan försvunnen och ingen vill kännas vid att den har existerat. När Linneas tjänst strax därefter går till en manlig kollega och hon själv blir avstängd efter anklagelser om sexuella trakasserier, då kan hon inte annat än att misstänka att det har ett samband med de försvunna dokumenten. Tillsammans med Barbro Christensen, regeringens utredare i Dag Hammarskjöld-fallet, och vännen och journalisten Mia Holmström börjar hon nysta i vem det kan vara som ligger bakom.

Tinna Lindberg arbetar som jurist och kommunikatör på UD och det är också där som stora delar av den här berättelsen utspelar sig. Hon skriver mycket bra och intresseväckande, det märks att det är en värld som hon känner till väldigt väl.

Similar titles from the collection

Language