Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Björnjägarens döttrar
View title Debug

Björnjägarens döttrar : En berättelse om sju systrar

Björnjägarens döttrar handlar om sju rödhåriga, svettstinkande amazoner som klipper sina band med det moderna samhället och inleder en jägar- och samlartillvaro i dagens Finland. När björnjägaren Heikki Leskinen dör förvandlas han till en myt. Heikki var en karlakarl, bygdeoriginal och storjägare. Patriarken har uppfostrat sina sju döttrar till sin avbild, de har blivit sjövilda, jagar, dricker som galningar och är inte lätta att tas med. Systrarna är analfabeter och följer faderns lag: lär er inte att läsa, håll ihop och håll er undan män & myndigheter. Efter att de blivit föräldralösa vandrar de 15 mil rakt ut i ödemarken och bosätter sig i ett förfallet ödetorp utan el och rinnande vatten. En bok som handlar om konflikt mellan natur & kultur, manligt & kvinnligt och frihet & civilisation och liknar inget annat jag har läst. Jordahls språk är stilsäkert och sprakar av livsglädje med fina naturskildringar.

Similar titles from the collection

Language