Fria e-böcker

Förutom bibliotekets egen samling av e-böcker som du får tillgång till med ditt lånekort, så finns det även flera andra samlingar som kan vara bra att känna till.

Alla dessa är gratis att använda och du kommer åt dem fritt via Internet:

Bläddra

Bläddra är en gratis läsapp för mobil och surfplatta med e-böcker på Sveriges nationella minoritetsspråk.

Just nu finns böcker på romani chib och samiska, men målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska, jiddisch och meänkieli.

Appen innehåller böcker för vuxna, ungdomar och barn. E-böckerna går att nå överallt i landet och är tillgängliga offline. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av böckerna.

Ladda ner appen till Android mobil/surfplatta (Google Play).

Ladda ner appen till iPhone/iPad (App Store).

Litteraturbanken

Här hittar du litterära klassiker. En del av e-böckerna kan läsas direkt på webbsidan och en del kan laddas ner och läsas på en dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.

Besök Litteraturbanken.

Projekt Gutenberg

Projekt Gutenberg är ett ideellt initiativ för att digitalisera litteratur och göra den gratis och fritt tillgänglig. Här finns äldre litteratur på flera olika språk som saknar upphovsrätt och därför kan erbjudas gratis och öppet för alla.

Besök Projekt Gutenberg.

Standard Ebooks

Här hittar du gratis e-böcker på engelska. Standard Ebooks är en tjänst som använder data från ideella initiativ som Projekt Gutenberg och Projekt Runeberg, men korrekturläser och formaterar om texten till olika e-boksformat som epub, kindle (azw3) och kobo (kepub).

Besök Standard Ebooks.

Världens bibliotek

Här hittar du e-böcker på olika språk. Du kan både läsa och lyssna på gratis e-böcker och e-ljudböcker på flera olika språk (arabiskabosniska/kroatiska/serbiskapersiskasomaliskatigrinska och turkiska).

Du behöver registrera dig med din e-postadress och befinna dig i Sverige för att kunna låna.

Besök Världens bibliotek.

Språk