Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Vänner från förr
Visa titel Debug

Vänner från förr

Theo och Joel var en gång bästa vänner som alltid hängde ihop. Men sommaren då de fyllde sexton hände något som fick dem att gå skilda vägar. 14 år senare är Joel en känd manusförfattare medan Theo bara känner sig misslyckad. Men Joel vill inte att de ska förbli ovänner resten av livet och söker därför upp Theo. Joel föreslår att de ska göra något som de en gång lovade varandra, att vandra längs Themsen ända ner till London. Samtidigt skulle de kunna försöka återskapa den vänskap de en gång hade. Det är en aning motvilligt som Theo till slut går med på förslaget och de kan ge sig i väg. Problemet är bara att Joel inte har varit helt ärlig om varför han har sökt upp Theo.

En varm berättelse om vänskap, stundtals vemodig men den är också kryddad med en stor dos humor längs vägen.

Liknande titlar

Språk