Utställningar på Tyringe bibliotek

Utställningar på Tyringe bibliotek

Tyringe bibliotek har ett samarbete med Tyringe konstförening som varje månad hänger en ny utställning. En gång om året visar medlemmarna i Tyringe Fotoklubb sina alster på biblioteket.

Tyringe Konstförenings utställningar våren 2023

31/1-23/2 Mikael Mårtensson, Recyklingskonst

Mikael använder sig av föremål som man har kasserat. Dessa får nytt får liv i en hållbar skapandeprocess och tenderar att bli till lampor och ljusstakar som får en ny framtid och en helt ny funktion. Hans objekt är tänkta att skapa förvåning och igenkännande hos betraktaren.

28/2-30/3 Alexius Huber, Måleri, Skulptur

Ur ädelstål polerar och formar han fantastiska skulpturer, som verkar sväva, flyga, blända och blänka. Ur de enklaste geometriska former trollar han fram komplicerade överraskande rum. Var gränsen mellan måleri och skulptur går i Hubers fall är svårt att säga.

4/4-27/4 Annette Mahoney, Måleri

Annette är en autodidakt konstnär med passion för form och färg. De hårdföra grafiska linjerna är väldigt samtida och är ett varumärke för henne. Hon är bosatt i Köpenhamn och har ställt ut på många ställen i Europa – senast på Unesco utställningen ”No Gap” i Trento, Italien.

3/5–1/6 Pia Nordqvist, Teckning, Måleri, Objekt

Pia har en förkärlek för sagor och surrealism och vill att bilden berättar en historia. Hon målar intuitivt och har sällan en färdig idé när hon börjar. Efter en workshop i collage började hon skapa tredimensionella bilder med dockor, föremål och skräp.

Juni Sommarutställning

 

Vävda rum 20 maj – 30 september

Våren 2023 firar Riksförbundet Sveriges Konstföreningar 50-årsjubileum! Tyringe Konstförening kommer att delta i firandet genom att vara med i Sveriges största utställning av offentlig konst som gjorts med den nya spännande tekniken Augmented Reality (AR).

Utställningen kommer presentera nya verk av 10 svenska konstnärer. Verken är gjorda specifikt för det tekniska formatet och är virtuella. Konstverken kommer att upplevas genom en app i besökarnas mobil och låter dem se, höra och interagera med verken i det fysiska stadsrummet i Tyringe.

Språk