Ukrainska barnböcker

Ukrainska barnböcker

Just nu finns ett flertal ukrainska barnböcker tillgängliga att ladda ner och läsa gratis.

Med anledning av situationen i Ukraina erbjuder flera förlag och leverantörer just nu gratis nedladdning av ukrainska barnböcker, som stöd för barn i krig och på flykt. Böcker kan lugna, trösta och minska oro för både stora och små, så hjälp oss gärna att dela dessa tips vidare till de som behöver det som mest.

- Föreningen Stowarzyszeniu Osvitoria har tillgängliggjort ca 70 barnböcker efter avtal med ukrainska förlag.

Ranok publishing house har ca 30 ukrainska böcker som går att ladda ner från Google Drive via Barabookas webbplats.

- Förlaget Starkev/Old Lion erbjuder ca 30 ukrainska böcker för olika åldrar.

- Den bulgariska litteraturbloggen Fox Book Cafe har läst in ett antal ukrainska barnböcker som gratis ljudböcker med tillstånd av förlaget Black Sheep.

- Det polska förlaget Dwie Siostry (Två systrar) har samlat färgläggningsbilder och aktivitetsböcker på ukrainska för gratis nedladdning.

- E-bokstjänsten Polyglutt family har tusentals böcker på flera olika språk, däribland ukrainska. Prova gratis i 14 dagar, innan du tecknar abonnemang.

- Den digitala tjänsten Världens bibliotek, som erbjuder gratis böcker på andra språk än svenska, har samlat sina böcker på ukrainska i en egen bokhylla. 

Källor, direktlänkar, inloggningsuppgifter och mer information om hur man kan använda webbläsarens översättningsfunktion finns på www.digiteket.se.

Språk