Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Tusen år av glädje och sorg
Visa titel Debug

Tusen år av glädje och sorg

Ai Weiweis var ett litet barn när kulturrevolutionen kom och ändrade allt. Hans pappa var utbildad författare och en av Kinas mest hyllade poeter och därför fienden. De flyttades till landet för omskolning. Det var ett enklare och fattigare liv, men det gick. När han var 10 år gick kulturrevolutionen in i en ny fas och det kom nya bud. Det berättas genom hans eget extraordinära liv, och genom arvet efter hans far och familjen. Pappan skickades till ett omskolningsläger och med honom Ai Weiwei och hans äldre styvbror. Det var kallt, hungrigt och brutalt, men det fanns även glädje och tillgivenhet. Det gällde att njuta av varje bra sak som hände och stå ut med resten. Boken skildrar hundra år av Kinas historia

Liknande titlar

Språk