Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Sweet dreams Öxnehaga
Visa titel Debug

Sweet dreams Öxnehaga : roman

En uppväxtskildring under sena 1980-talet som med känsla beskriver hur det var att var ung under denna tid, vad som är vänskap och hur mod, klass och språk påverkar vem du blir.

Boken handlar om Sara och Mia som är bästa vänner och som växer upp i miljonprogramsområdet Öxnehaga i Huskvarna. Det är mycket som händer under högstadieåren och tillsammans försöker de hantera problem både i skolan och på hemmaplan. De stöttar alltid varandra och tycker att de bor på världens bästa plats trots att det finns mycket sociala problem och att allt inte är som man önskar.

Nu, trettio år senare hör Mia, som bor med man och barn i Stockholm av sig till Sara som bor kvar i Öxnehaga med orden ”Jag har gjort något oförlåtligt”. Detta något sätter deras relation på stora prov. Hur långt sträcker sig vänskapen och vilka handlingar går att förlåta?

Liknande titlar

Språk