Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Slugger
Visa titel Debug

Slugger

Slugger är den tredje delen i Flygts trilogi som började med Underdog i 2001 och sedan kom Outsider i 2011. I Slugger träffar vi återigen på Johan Kraft, hans fru Helena och mamma Bodil bland annat. Boken utspelar sig en midsommarhelg i 2021 då familjen samlas. Torbjörn Flygt zoomar in och ut berättelsen mellan de stora samhällsförändringarna och det lilla livet. Flygt är duktig på att se det stora i det lilla och han ger med romansviten om familjen Kraft tidsandan kropp och beskriver Malmös och därigenom Sveriges utveckling under ett halvt sekel. Med stor känsla för just tidsanda återger han Sveriges övergång från ett land med osviklig framtidstro till vår nutid, som präglas av osäkerhet och undergångsstämning. I Slugger möter vi en tunnhårig familjerättsjurist snart 60 år, som förlorat sin syster och börjat tvivla på mycket i sin tillvaro, över vart han själv och samhället är på väg. Torbjörn Flygt skruvar upp sin familjehistoria till en vass och intelligent civilisationskritik. Vi blir serverade komiska repliker, kvickheter, snabba och snärtiga reflektioner om vartannat. Konstigt nog blir Johan Krafts halvtråkiga vardag och en tveksam samhällsutveckling väldigt underhållande.

Liknande titlar

Språk