Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Röda sirener
Visa titel Debug

Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria

Våren 2014, när Ryssland har annekterat Krim, känner Victoria ett akut behov av att åka tillbaka till Ukraina och få reda på mer om sin släkts historia. I byn Bereh utanför Poltava bor mormor Valentina. Nu har hon tänkt sig långa samtal med sin mormor, som hon inte känner så väl, där hon får reda på mer om deras gemensamma familjehistoria.

Men mormor vill inte alls tala om det förflutna. Istället är det körsbärsträdgården och potatisodlandet som tar all hennes vakna tid. Victoria börjar göra egna efterforskningar och detta verkar såra mormodern djupt.

Läs en rörande biografi där 1900-talets alla fruktansvärda övergrepp leder till en tystnad och glömska som man kan applicera talesättet ”det som göms i snö kommer upp i tö” på.

Liknande titlar

Språk