Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Ormens år
Visa titel Debug

Ormens år

Judith försöker som vuxen frigöra sig från ett trauma i barndomen, men återkomsten till hembyn river upp såren på nytt. Judith och hennes föräldrar flyttar 1956 till en liten by. Där lär hon känna tvillingarna Valter och Vera och för först gången önskar hon att familjen inte, som de brukar, ska flytta snart igen. Hennes önskan går i uppfyllelse och vänskapen mellan de tre barnen växer sig allt starkare. Judith har aldrig tidigare låtit någon komma henne nära för att inte risker att bli besviken, men hon kan inte stå emot den värld som hon tillsammans med tvillingarna skapar.
Men så kommer ormens år, 1965 då Valter och Vera utan förvarning bryter all kontakt med Judith. Hon förstår inte varför och får ingen förklaring. Tolv år senare återvänder hon till byn och tvingas då konfronteras med händelserna i det förflutna och kan tydligt se hur det har format hela hennes liv. Det är en djupt berörande bok som passar utmärkt som bokcirkelbok, det finns mycket att prata om.

Liknande titlar

Språk