Meröppet Tollarps bibliotek

Meröppet Tollarps bibliotek

Besök Tollarps bibliotek även på kvällar och helger!

Vad är meröppet?

Meröppet innebär att du kan använda biblioteket på morgnar, kvällar och helger när biblioteket är obemannat. Du kan använda de publika datorerna, sitta och läsa eller umgås, låna böcker och andra medier eller läsa tidningar. Du får gärna använda biblioteket som mötes- och studieplats. Tänk på att det kan dröja fram till bemannad öppettid innan dagens tidningar läggs fram.
 
Vill du låna eller lämna böcker kan du göra det i självservicedisken men var noggrann vid lån/återlämning så att allt registreras. Viss media inte är för hemlån, t.ex. senaste numret av en tidskrift eller böcker som är reserverade till andra låntagare.

Hur gör jag

För att få tillgång till Meröppet behöver du fylla i en blankett för att registreras som meröppetanvändare. Du registrerar dig under vår bemannade öppettid.
När du kommer till biblioteket är dörren låst. Du låser upp dörren genom att hålla upp ditt lånekort mot läsaren och skriva in din pinkod eller trycka in ditt personnummer och pinkod. Du kan nu använda biblioteket som vanligt.


När du lämnar biblioteket är det bara att låsa upp och gå ut, kontrollera att ytterdörren slagit igen och gått i lås. Kom ihåg att lämna biblioteket innan stängning eftersom larmet sätts i gång automatiskt. Högtalarsystemet varnar 15 minuter innan stängning.
Om du dröjer dig kvar och larmet går kan du bli ersättningsskyldig för utlöst larm.


Som meröppetanvändare får du ta med dig din familj och dina vänner. Men tänk på att du är ansvarig för alla personer som du släpper in.

Självbetjäning

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv, helt utan hjälp av personal. Behöver du hjälp av personal är du välkommen under ordinarie öppettider.

Språk