Meröppet Osby bibliotek

Meröppet Osby bibliotek

Osby bibliotek har meröppet, det innebär att du som besökare kan komma in på biblioteket varje dag året runt!

Hur får jag meröppet?
Alla som har lånekort hos oss och är över 18 år kan få meröppet. För att registrera dig som meröppet-låntagare behöver du besöka biblioteket på bemannad öppettid för att skiva på avtal och få information. Ta med legitimation. 

Vad kan jag göra?
Du kan låna och lämna böcker, läsa tidningar och tidskrifter och använda våra datorer och vårt trådlösa nätverk.

Kan jag få hjälp?
Meröppet bygger på att du som besökare klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. 
Behöver du hjälp är du varmt välkommen under våra bemannade öppettider. 

Kan jag hämta ut reservationer? 
Ja, det fungerar som vanligt. Böcker som är klara att hämta står på hyllan med reservationer. De står sorterade efter löpnummer.
Löpnumret får du i meddelandet om att du har reserverade böcker att hämta. När du har hittat dina böcker, måste du låna dem i automaten.

Något mer jag behöver veta?
När den benammande öppetiden stänger för dagen behöver alla besökare lämna lokalen men har du meröppet är du välkommen in direkt igen genom att logga in på meröppet. 

Som meröppettåntagare visar du hänsyn mot andra besökare. Barn får inte lämnas utan tillsyn av vuxen. Du får heller inte öppna dörren för någon annan eller släppa in obehöriga. Eventuella förseningsavgifter kan endast betalas under bemannade öppettider.  

 

Varmt välkommen att bli meröppet-låntagare du också! 

Språk