Meröppet på Vinslövs bibliotek

Meröppet på Vinslövs bibliotek

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt vid vissa tider när biblioteket inte är bemannat. Det betyder att du får tillgång till bibliotekets utbud och lokaler under tider som passar dig bättre.

Vem kan använda meröppet bibliotek? 

Du måste vara minst 18 år och registrera dig som meröppet-användareDet gör du på biblioteket under bemannad öppettid. Vid registreringen krävs legitimation. Som meröppet-användare får du gärna ta med dig familj och vänner, men du är ansvarig för personer i ditt sällskap. Du får inte släppa in personer genom att öppna för dem eller låna ut ditt lånekort. 

Kan jag gå in på biblioteket när som helst?

Biblioteket har speciella öppettider även för meröppet. Vid vissa helgdagar samt vid  föreläsningar på biblioteket kan meröppet komma att vara stängt. 

Hur gör jag för att komma in under meröppet? 

Vid dörren till biblioteket sitter en kortläsare där du sätter in ditt bibliotekskort och slår din pinkod.

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet? 

Du kan låna och återlämna i automaterna. Följ instruktionerna på skärmen. Material som av någon anledning inte går att återlämna läggs i reservationslådan. Tänk på att visst material bara är tillgängligt under bemannade öppettider.

Du kan hämta reservationer. De står sorterade på löpnummer på en särskild reservationshylla. Löpnumret står i meddelandet som du har fått från biblioteket. Glöm inte att låna i automaten. Fjärrlån kan endast hämtas då biblioteket är bemannat. 

Du kan använda bibliotekets wifi/trådlösa nätverk och datorer men du kan inte skriva ut. Du kan läsa tidningar, studera, ha studiecirkel eller annat. 

Vad gör jag om jag behöver hjälp? 

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider!

 

Meröppettider

Öppettider med självbetjäning

Varje dag 7-21

Vid vissa helgdagar och föreläsningar kan meröppet komma att vara stängt. 

Språk