Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Jag är inte sån här egentligen
Visa titel Debug

Jag är inte sådan här egentligen

Norska Marie Auberts böcker handlar ofta om hur det egentligen fungerar i familjer och vad det är som sker under ytan. I den här romanen samlas tre generationer för att fira en konfirmation, men det som borde vara en trevlig familjetillställning utvecklas till något helt annat.

Det är Linneas konfirmationshelg och folkdräkten som hon ska ha på sig är struken, men i övrigt är det inte mycket som ännu är klart inför firandet. Pappa Bård är stressad och ofokuserad; när helgen väl är över planerar han att lämna familjen för en ny kärlek han träffat under en tid. Faster Hanne har kommit från Oslo med sin nya flickvän, men är övertygad om att flickvännen kommer att lämna henne när hon träffar Hannes familj och förstår hurdana de egentligen är. Och Linnea brottas med tonårsproblem och viljan att vara vuxen men samtidigt förbli ett litet barn.

Det serveras rejäla doser av både humor och smärta i denna medryckande och mycket läsvärda bok.

Liknande titlar

Språk