Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Iskall sol
Visa titel Debug

Iskall sol

Med Iskall sol inleds en serie om Áróra som arbetar med att spåra gömda pengar. Áróra och hennes äldre syster, Ísafold, växte upp med en isländsk pappa och en engelsk mamma. Áróra har alltid känt att det är i England som hon hör hemma så hon skapar sig ett liv där medan systern föredrar Island. När Ísafold plötsligt försvinner reser Áróra till Island för att försöka hitta henne, men det visar sig bli mycket svårare än hon väntat sig. Går det egentligen att lita på ryktet som säger att Ísafold ska ha lämnat sin våldsamme pojkvän och flyttat tillbaka till England? Dagarna går utan minsta livstecken och Áróra börjar bli alltmer orolig för att systern kan ha råkat ut för något hemskt.

Det här är en mycket bra och spännande historia. Berättad i korta kapitel, med skiftande perspektiv där alla karaktärer är lika intressanta att följa. En riktig bladvändare och jag förstår varför Lilja Sigurdardóttir är en hyllad deckarförfattare.

Liknande titlar

Språk