Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Fri : en uppväxt vid historiens slut
Visa titel Debug

Fri : en uppväxt vid historiens slut

Lea växer upp i det stängda stalinistiska Albanien. Det är en lycklig barndom med en familj som älskar henne och hon är stolt över sitt fria och jämlika land som avundas av omvärlden. Där är också så många andra problem hon först förstår i efterhand. Isoleringen, övervakningen, umbärandena och problemet med familjens bakgrund. Hon vet väldigt lite om sin egen familjs historia och priset familjen betalade för att överleva. Att hennes älskade pappa har samma namn som den sista premiärminister som svek landet är och är en hatad förrädare, tror hon är en ren slump.1990 ändras allt. Diktatorn Enver Hoxha är död, regimen faller och en ny verklighet kommer. Men att gå från planekonomi till fri ekonomi och från diktatur till en fungerande ekonomi är ingen jämn eller snabb process. Många fel görs längs vägen.

Liknande titlar

Språk