Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Ensamma strider
Visa titel Debug

Ensamma strider

Swiw är en flicka på nio år som bor i Toronto med sin mamma och mormor. Hennes pappa har just lämnat familjen och romanen börjar som ett brev till honom, där Swiw berättar om hur de har det där hemma. Hon har just blivit avstängd från skolan och mormor Elvira, blir den som får ansvara för hennes utbildning. Mamma är skådespelerska och höggravid med ett växlande stämningsläge.

Var och en för sig kämpar de sina egna strider: Den roliga och okuvliga mormor Elvira med sviktande hälsa, mamma med oron och sorgen efter en syster och Swiw med att försöka förstå det som händer omkring henne och med hur otroligt pinsamma mamma och mormor är när de är ute på stan.

Tillsammans har de trots allt sina starka band, sin ovillkorliga kärlek till varandra och sin galna humor.

Liknande titlar

Språk