Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Det hon minns
Visa titel Debug

Det hon minns

Vad skulle du göra om du märkte att du kunde se, höra, känna och minnas när du låg på din dödsbädd? Ja, kanske som Ana María i denna roman och svepas med i olika ögonblicksbilder från ditt tidigare liv.

Nu återupplever hon allt från den första kärleken till det mindre kärleksfulla äktenskapet. Att få en sista chans att möta viktiga personer från förr gör att hon kan summera både det som blev och det som inte blev av. Hon bearbetar ouppklarade känslor och får en möjlighet till försoning.

Romanen var den första i genren magisk realism. Men även om du inte brukar tycka om när realistiska berättelser får övernaturliga inslag så låna den ändå, för det här är så levande berättat att jag långa stunder till och med glömmer bort att Ana María är död!

Liknande titlar

Språk