Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

De förlorade ordens bok
Visa titel Debug

De förlorade ordens bok

I staden Oxford, i ett trädgårdsskjul kallat Skriptoriet, samlas i slutet av 1800-talet ett antal lexikografer för att påbörja det digra projektet att sätta ihop Oxfords engelska ordbok. Här växer Esme upp, en liten flicka vars far arbetar med ordboken och vars mor dog i barnsäng. En dag trillar ett ordkort ner och landar i Esmes klänningsfåll. Hon gömmer det i en gammal koffert som finns under tjänsteflickan Lizzies säng. Genom åren blir det fler och fler borttappade ord i den där kofferten.

Som vuxen inser hon att de ord som inte får komma med i ordboken ofta är kopplade till kvinnor eller till vardagstal hos fattiga. Då börjar hon själv samla dessa ord. Kanske ska hon ge ut en egen bok, med alla de förlorade orden?

Detta är en roman som sjunger ordens lovsång, en bok för alla oss som älskar när bokstäver och ord sätts ihop i oväntade kombinationer till spännande berättelser!

Liknande titlar

Språk