Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Där barnen är kungar
Visa titel Debug

Där barnen är kungar

En drabbande och tankeväckande bok om barns utsatthet på sociala medier. Mélanie är sedan ungdomen närmast besatt av reality-serier på TV. Hon följer dem slaviskt, beundrar deltagarna och önskar att hon var känd. Några år senare börjar hon som gift tvåbarnsmamma i Paris lägga ut bilder på Instagram och ser detta som en möjlighet att förverkliga sin dröm. Hon startar en Youtube-kanal där hon publicerar filmer om och med sina barn som blir väldigt framgångsrik med miljoner följare. För att tillfredsställa alla följare, sponsorer och att ligga i topp krävs att man ger allt större inblick i privatlivet. En dag försvinner den sexåriga dottern Kimmy. Allt i Mélanies tillvaro ställs på sin spets. Vem har tagit dottern och varför? Hur långt är hon beredd att gå för att få klick och likes? Boken kan läsas som en spännande historia, men också som ett inlägg i debatten om sociala medier. Vad gör de med oss som människor och framför allt, vad gör de med våra barn?

Liknande titlar

Språk