Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Andromeda
Visa titel Debug

Andromeda

Sofie är en ung kvinna som nyss flyttat ifrån sin studentlägenhet och flyttat in till sin första etta i Stockholm. Hon känner sig ensam och vilsen och upplever att något saknas i tillvaron. Så får hon praktik på det prestigefyllda bokförlaget Rydéns som ligger i ett praktfullt hus mitt i Stockholm. Sofie är rädd för att göra fel, men får kontakt med bokförlagets nestor Gunnar Abrahamsson som tar henne under sina vingars beskydd. De upptäcker att de två, trots skillnader i status och ålder, har mycket gemensamt i sin syn på litteraturen och livet. Det är ingen romantisk relation, men den kommer att betyda mer för dem än alla andra relationer. Omgivningen är skeptisk och antyder att Therese gjort snabb karriär pga. att hon och Gunnar skulle ha en affär. Med tiden åldras Gunnar och drar sig tillbaka, och med detta förändras också deras relation. Kvar står Sofie och undrar vad det egentligen är hon förlorat?

Liknande titlar

Språk