Vårens nya böcker

Bibliotekens personal presenterar sina personliga tips från vårens utgivning.

Evenemanget återkommer varje år på Biblioteken i Kristianstad, och både svenska och utländska författare från flertalet genrer presenteras. Förhoppningen är att tipsen ska väcka läslust och inspirera besökaren att prova något hen själv inte plockat ur bokhyllan.

För att fler ska kunna ta del av dessa tips publiceras de även på Snoka-bibliotek! Välj ett boktips och klicka på det för att läsa hela.

Åh William!
Visa titel Debug

Åh William!

I den här boken har Lucy Barton nyligen blivit änka och navigerar i den nya tillvaron som ensamstående mor till två vuxna döttrar. Hon har blivit en berömd författare, bosatt i New York där hon träffar sina döttrar regelbundet, ofta på lyx-varuhuset Macy där de shoppar och äter yoghurtglass. William är Lucy Bartons man i det första äktenskapet. Han är pappa till de två vuxna döttrar. William är 69 år, han arbetar som parasitolog på New York University och har just blivit lämnad av sin tredje fru, utan att han förstår varför.

Den första William ringer när han upptäcker att hans 22 år yngre kvinna sjappat, är Lucy, för de är fortfarande vänner och varandras trygghet. Han vill att hon ska följa med till hans mamma Catherines barndomstrakter nånstans längre inåt landet. Elizabeth Strout har en ovanlig förmåga att få vardagliga relationer att leva och kännas äkta. Hon vill säga något generellt om den mänskliga existensen med tema som fattigdomens skam, ensamhetens förbannelse och människor som raserar och räddar varandra.

Liknande titlar

Språk